Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών & Εργαλείων

Λίγα Λόγια :

Το Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών & Εργαλείων έρχεται να καλύψει το κενό το οποίο υπήρχε στη χώρα μας, καθώς παρά τη πλούσια αλιευτική παράδοση που έχουμε σαν χώρα δε υπήρχε μέχρι σήμερα ένας χώρος συγκέντρωσης και παρουσίασης των αντικειμένων.
Η ιδέα ανήκει στο Ναυτικό Όμιλο Μουδανιών , που τα μέλη του πρόσφεραν μια σημαντική συλλογή κοχυλιών από τις ελληνικές θάλασσές και συνέβαλαν στη διατήρηση των αλιευτικών αντικειμένων .
Την πρωτοβουλία για τη ίδρυση του Μουσείου “αγκάλιασε” ο πρώην Δήμος Μουδανιών αλλά και οι επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) ,που ανέλαβαν και κατάφεραν να το κάνουν πράξη μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος PESKA.
Η δεύτερη ενότητα αφορά το θαλάσσιο πλούτο και σε ειδική αίθουσα θα παρουσιάζεται ο μαγευτικός κόσμος των οστράκων επίσης τα αλιεύματα οι αξίες και τα οφέλη αλλά και η κακό μεταχείριση που δέχεται η θάλασσα. Όλα αυτά προβάλλονται σε αφίσες ταμπλό ομοιώματα.
Στη τρίτη ενότητα σε μια άλλη ειδική αίθουσα θα γίνονται βίντεοπροβολές με θέματα από τη μοναδικότητα του βυθού και της θάλασσας. Το μουσείο ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ & ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ  είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα , αν και υπάρχουν αρκετά μουσεία ναυτικά – ιστορικά.
Επίσης στο μουσείο υπάρχει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – διαλέξεων και βιβλιοθήκη. Από το 2016 λειτουργεί στο μουσείο και μία νέα αίθουσα περιοδικών εκθέσεων.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο : +302373026166
Τιμή εισιτηρίου : Δεν υπάρχουν πληροφορίες
Διεύθυνση : Βιθυνίας 2, Νέα Μουδανιά 632 00, Ελλάδα

Βρείτε μας στο :

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.